Lepší zažívání, odhodlanější boj s nadváhou, ale také o poznání zdravější srdce. Cholesterol i krevní tlak v normě, méně hladu a příjemnější chuť u většiny receptů, se kterými budete mít tu čest. Zkrátka a dobře, olivový olej je přítelem pro každý den – kterého když jednou potkáte, nebudete chtít snad nikdy opustit. Obsažené antioxidanty totiž doslova léčí, antibakteriální účinky oleje se používaly už v době starověku, kdy ještě nebyly k mání moderní vědecké postupy a studie. Přesto si v antice všimli mnozí výborných účinků na zdraví, které jsou samozřejmě platné i dnes.
Diabetes nebo Alzheimerova choroba zkrátka nemají šanci
Máte dědičné sklony k rozvoji cukrovky druhého typu? Hrozí, že kvůli vysokému krevnímu tlaku může přijít i mozková mrtvice? Stačí změnit jídelníček a podobné problémy budou rázem mnohem menší, olivový olej neznamená kila navíc a ochrání před kardiovaskulárními onemocněními díky pozitivnímu účinku na cévy. Ovšem pozor, mělo by jít opravdu o extra panenskou variantu, jež si uchovává všechny hodnotné látky! Jednou z takových je třeba Chiavalon Ex Albis, díky němuž si zpříjemníte pokrmy z grilovaných ryb nebo vanilkovou zmrzlinu. V neposlední řadě, stačí jej jenom jemně přikápnout k těstovinovým salátům a houbovým polévkám, aroma i výsledná chuť budou hned o něčem jiném!
Zdravé stravování není jen fráze, když s ním jednou začnete, uvidíte rozdíl třeba už za pouhých pár dní. Rizoto, těstoviny, malý dezert a porce luštěnin, to vše v kombinaci s produkty z oliv, dokáže pohladit zažívání a vyřešit žaludeční problémy – olivový olej má totiž už po tisíciletí přirozeně antibakteriální účinky, díky nimž byl třeba ve starověku vyvažován prakticky zlatem. Skvěle chutná a každá z variant má trochu jinou vůni, díky čemuž budete mít v kuchyni stále co objevovat. A není vaření a pečení právě o tomto? Když není nuda, připravujeme pokrmy s radostí a láskou, ať už jde o ryby nebo nějakou jinou dobrotu.